Tuesday, September 29, 2009

Review of Suckafish P at Incubate - In Dutch!Here's a review someone wrote of my gig in the Incubate festival in Holland this September 2009. It's in Dutch. It says I'm really good and should be playing the Lowlands festival (Lowlands peeps... shout me out if u agree!):

Suckafish P dompelt V39 onder in duistere sferen
Australiër kneedt hip-hop, grime, en dubstep moeiteloos samen tot heerlijk mengsel

Wie donderdagavond de trap naar beneden nam in het V39-pand, zou zich aan het begin van een techno-avond wanen. Bij het beklimmen van diezelfde trap aan het eind van de set, resteren slechts gevoelens van verbijstering. Zelden smeedde iemand zo gemakkelijk hiphop, techno, breakcore en dubstep aan elkaar. Zelden was het eindresultaat zo heerlijk als donderdagavond. De jonge Austalische DJ Suckafish P liet van zich horen. Hard en rauw.

CONCERT
Suckafish P, V39, donderdag 17 september

MUZIEK
Een samenraapsel van Lil’ John tot Modeselektor, versneden met breakcore en grime.

PLUS
De DJ staat zelf compleet uit zijn dak te gaan achter de draaitafels. Een goed voorbeeld doet goed volgen. Het tempo ligt het hele optreden zo hoog dat er eigenlijk wel gedanst móét worden. Er zijn wel tempowisselingen, maar deze volgen elkaar weer zo snel op dat het alleen maar een positief effect op de gedraaide nummers heeft. Suckafish P brengt een hectische mix van zoveel mogelijk muziekstijlen. Toch blijft het geheel er heerlijk ingaan omdat er stiekem een goede structuur in de set zit, al lijkt dat op het eerste gehoor niet zo te zijn. Het is een technisch genie, deze Suckafish P. Aan het eind van de avond snap je ineens dat vieze plat-Amerikaanse straatrap best gecombineerd kan worden met breakcore of dubstep.

MIN
Dit optreden kent geen minpunten.

CONCLUSIE
Het gaat niet lang meer duren voor deze Australiër de grotere festivals aandoet. Volgend jaar in de X-Ray?

CIJFER
9

Recensent: Bas van Rijzewijk


That's a 9 out of 10 for Suckafish P - not bad in a festival with names like Joker, A1 Bassline, Mad Professor, The Damned, Rhythm & Sound... in fact that's a higher score than mad professor (dont believe it!)

No comments:

Post a Comment